Mixed media installations
Breng LICHT naar ziekenhuizen in Noord-Brabant!


In het afgelopen jaar hebben veel mensen in mijn nabije omgeving in het ziekenhuis gelegen. Ik heb hierdoor veel tijd in verschillende ziekenhuizen doorgebracht, en overal werd ik met een lach ontvangen. Maar die lach is niet vanzelfsprekend, die lach staat onder druk! Ik wil graag iets teruggeven voor alle hulp en warmte die we daar gekregen hebben. Ik wil graag LICHT brengen naar ziekenhuizen.
Onder de naam Rot8ion heb ik sinds 2007 meer dan 100 performances en Mixed media installaties gemaakt voor evenementen als Glow Eindhoven, Extrema Outdoor, Solar, Arthouse, Funki Bizniz, Festival Ensuite en Planet Love, en transformeerde bijzondere ruimtes zoals het Evoluon, Natlab, het Parktheater, de Witte Dame, de Effenaar en de Industriële Noordkade. Daarnaast exposeer ik en maak permanente mixed media installaties voor de openbare ruimte.
Maar deze evenementen gaan deze zomer helaas niet door. In samenwerking met de nachtburgemeester van Eindhoven, Siem Nozza, en lokale evenementenorganisaties zoals La Fête 040, Funki Bizniz en Planet Love ben ik een actie opgestart om LICHT te brengen naar andere plekken, plekken waar elk lichtpuntje welkom is: ziekenhuizen.
Het doel van de actie is lichtkunstinstallaties te plaatsen in tenminste twee ziekenhuizen in Noord-Brabant. Als een blijk van waardering en verbondenheid. Deze lichtkunstinstallaties zijn daarom ook onderling met elkaar verbonden via een netwerk van lichtkunstinstallaties genaamd Perpetual Plexus. Inmiddels hebben al twee ziekenhuizen hun deelname toegezegd.
De installaties reageren op de aanwezigheid en activiteit van mensen. Zo sturen ze elkaar signalen en creëren een connectie tussen mensen die door isolatie nu noodgedwongen van elkaar gescheiden zijn. De lichtpatronen en videobeelden van de installaties worden live gegenereerd, en de installaties verkeren zo nooit tweemaal in de zelfde staat, telkens uniek.
Het doel is om de installaties in oktober 2020 te plaatsen, en om ze minimaal een jaar actief te laten zijn. De installaties krijgen de naam Perpetual People en staan symbool voor de kwetsbaarheid en de onderlinge afhankelijkheid in het voortbestaan van de mensheid. De installaties bestaan o.a. uit diverse beeldschermen, lichtbronnen, sensoren, zelfontwikkelde creatieve software en een groot aantal bijzondere houtsoorten.
Wij vragen iedereen festivalbezoekers, cultuurliefhebbers en iedereen die het zorgpersoneel een warm hart toe draagt: Help ons deze lichtkunstinstallaties in ziekenhuizen mogelijk te maken!