Voor Glow 2023 organiseerde Rotary Eeckearde de Wensfabriek in de Catharinakerk. Rot8ion arrangeerde de muziek en de projectie-installatie waarmee in een week tijd 9000 wensen van bezoekers in licht op de wanden van de Catharinakerk werden geschreven.
https://gloweindhoven.nl/project/de-wensfabriek-rotary-eeckaerde-har-hollands/

Catharinakerk
Driemaal De Wensfabriek tellen we tijdens GLOW 2023. De locatie is dit keer niet de Paterskerk (2021) of de Gasfabriek (2017) maar de Catharinakerk als kloppend hart van het lichtfestival. Midden in de drukte van de stad, de route van GLOW en de hectiek van de dag heb je hier alle rust en ruimte om stil te staan. Het is dé plek voor een eenvoudig en prachtig ritueel dat je wellicht kent: het aansteken van een kaarsje voor een ander of voor jezelf. Gewoonlijk doe je dat in stilte en bewaar je die wens repeterend in je hoofd. Hardop uitspreken en wijd uitschrijven doe je niet zo snel, laat staan dat je ‘m terugleest op de muren. Tijdens De Wensfabriek heb je de kans om jouw wens – in anonimiteit – levensgroot te maken en te laten schijnen op de oude gewelven en muren van de Catharinakerk. In al haar jaren bestaan, sinds 1867, herbergt de kerk honderdduizenden (stille) wensen. Dat maakt een bezoek extra bijzonder. 

In plaats van simpelweg lichtkunst te aanschouwen, ben je als bezoeker kunstenaar van het licht. Waar droom je van? Denk je aan iemand? Staat er een belangrijk examen voor de deur? Kan je familie wel wat hulp gebruiken? Zoek je de liefde van je leven of verlang je naar meer tijd met je dierbaren? Misschien steek je wel vijf kaarsjes aan…

Jouw wens betekent direct iets voor een ander. Voor het aansteken van een kaars wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro. Het bedrag komt volledig ten goede van het goede doel: ‘De strijd tegen armoede in Eindhoven’.
Back to Top