20 september: MusicLab #3 in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam 
met o.a. Simon Grey & Beatstation, Rob de Rooij & Rot8ion
gepubliceerd op: 07-09-2010 13:32 | Amsterdam | NL | bron: Interface.nl
 
Op maandag 20 september vindt de derde editie van MusicLab plaats in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Interface presenteert er twee items: Rob van Rooij demonstreert het spectaculaire ambisonische Rot8ion 8.1 geluidssysteem en Simon Grey komt over uit de UK om het nieuwe virtuele workstation Beatstation van Toontrack te presenteren. Verder tijdens deze Musiclab: Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum), Cinnaman (Viral Radio), Moldover (Godfather Of Controllerism) en er is een 08bar met producers Steven de Peven, Perquisite, Ebokai en SirOJ.
 
Musiclab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. De toegang is gratis. De presentatie is in handen vanLeon Verdonschot. 
 
Programma
Simon Grey presenteert Beatstation 
Het Zweedse Toontrack presenteerde deze zomer Beatstation, een workstation voor het opnemen, creëren en editen van instrumenten. Voor onder de 100 euro dé manier om de basis van je songs neer te leggen. Simon Grey komt op uitnodiging van Interface over uit de UK om Beatstation te laten zien en horen. Grey is is toetsenist en producer (Incognito), en remixer (Bootsy Collins, Jamiroquai, Elton John, en Lou Reed).
 
Rob van Rooij presenteert Rot8ion
Samen met softwarearchitect Ralf van Meer ontwierp Rob van Rooij het ‘ambisonische™’ geluidssysteem Rot8ion. Ambisonisch staat voor ‘geluid dat uit alle richtingen komt’. Rot8ion werkt met een 8.1-geluidssysteem. De liveartiest of ‘space-jockey™’ kan acht verschillende sounds positioneren in de ruimte of door een zaal laten bewegen, live en onafhankelijk van elkaar. Rot8ion werd al met succes uitgetest op festivals als Extrema Outdoor, Solar en GLOW. En nu dus bij MusicLab! 
 
08bar met Steven de Peven, Perquisite, Ebokai en SirOJ
Tijdens de 08bar-avonden konden Amsterdamse beatmakers de afgelopen vier jaar hun eigen tracks meenemen om ze in het openbaar te draaien op een professioneel geluidssysteem. Later gingen Amsterdamse producers op 08bar voor een livepubliek bekende tracks remixen. Aan het einde van de avond had je dan veel verrassende en verschillende resultaten. Dit laatste gaan we tijdens MusicLab #3 ook doen. De volgende Amsterdamse topproducers zijn uitgenodigd: Steven de Peven, Perquisite, Ebokai en SirOJ. 
 
Cinnaman (Viral Radio)
Interview met dj-producer Cinnaman. Zijn vader was dj in clubs in Den Bosch en zelf begon Cinnaman al met draaien toen hij twaalf jaar oud was. Op dit moment stelt hij de beatcompilaties Beat Dimensions samen, en met Juha van ’t Zelfde werkt hij aan Viral Radio, een platform voor verschillende soorten elektronische muziek. 
 
Moldover: The godfather of Controllerism
Hij heeft de uitstraling van een rockster, de genialiteit van een kelderuitvinder en de radicale inclusiviteit van de doe-het-zelf-op-internet-generatie. Moldover (USA) is een nieuw soort muziekicoon. Hij wordt bejubeld op internet als ‘The Godfather of Controllerism’ en treedt op over de hele wereld. Nu ook bij MusicLab! 
 
Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum)
Hij is als dj-producer lid van de band Nobody Beats The Drum en van dj-collectiefBoemklatsch. De muziek van Sjam Sjamsoedin is een fusie tussen breaks, electro en hiphop. Een interview over de aanpak van zijn producties. 
 
Werken met gamelan-samples
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteert in samenwerking met STEIM, gamelan-samples, die het publiek vervolgens thuis kan downloaden en verwerken in eigen composities of remixen. Tijdens Musiclab #4 (in november) worden de resultaten gepresenteerd! 
 
Inschrijven
Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab
Meer info: www.interface.nl 
Musiclab, Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam 
Maandag 20 september, 20.00-22.00 uur 
Toegang gratis! 
 
Pakhuis de Zwijger organiseert Musiclab i.s.m. STEIM, MCN, HKU en Interface.
Back to Top