Voor Glow Eindhoven 2023 werd het project Requiem gerealiseerd door Har Hollands i.sm. Rot8ion. Rot8ion verzorgde hierbij het muziek arrangement, een bewerking van het Requiem van Mozart.
https://gloweindhoven.nl/project/requiem-har-hollands/

Grote Berg
Op het bouwterrein aan de Grote Berg krijgen gebruikte verlichtingsarmaturen een tweede leven. De opstelling doet denken aan een symfonisch orkest met een koor. De armaturen, klaar om gesloopt te worden, garandeerden ons eerder veilig te voelen op straat en lieten ons oriënteren. Ze verlichtten onze straten, fietspaden, verkeerswegen, onze sportterreinen, of deden dienst als verkeers- of oriëntatielicht.

Alle armaturen zijn voorzien van aanstuurbare Philips HUE lampen die ontelbare kleuren licht aannemen. Elk gereanimeerd verlichtingsarmatuur vertegenwoordigt een instrument, koorlid of solist. Het orkest brengt Mozarts Requiem ten gehore waarbij elke armatuur gesynchroniseerd is met de partituur van een instrument of zanger. De toonhoogte wordt omgezet in een ‘lichtkleur’ en de geluidssterkte bepaalt de intensiteit daarvan. Dat allemaal dankzij het arrangement Rot8ion (Rob van Rooij).

De installatie is een eerbetoon aan alle verlichtingselementen voor hun trouwe dienst. Na afloop van GLOW kunnen de meeste armaturen rusten. Sommige opgelapte armaturen zijn dusdanig gerevalideerd dat zij aan een nieuw verlicht leven kunnen beginnen. Je kunt deze kopen! Via www.krachtstroom040.nl heb jij een stralende armatuur in je huis.

Alle armaturen, die als afval al klaarlagen, werden beschikbaar gesteld door de gemeente Eindhoven en Heijmans, Spie, Avalite en Smartlight. De lampen en besturingssystemen zijn gesponsord door Signify.
Back to Top