De lichtinstallatie AnTUenna bestaat uit meer dan 10.000 ledjes die zijn bevestigd aan de schoorsteen op de groene loper van TU/e campus. Deze ledjes genereren rood, groen en blauw licht en worden individueel aangestuurd in intensiteit en kleur door een centraal besturing systeem.

De lichtpunten zijn in ringen van 60 ledjes rondom de schoorsteen gegroepeerd, waarbij de afstand tussen de twee bovenste ringen begint bij 15 cm. en oploopt tot enkele meters voor de onderste twee ringen. De horizontale afstand varieert tussen bijna 14 cm tot meer dan 32 cm. Door deze verdeling ontstaat een conisch gevormd, laag resolutie, beeldscherm waarmee afbeeldingen, video’s en animaties van grote afstand te zien zijn.

Tijdens GLOW worden diverse bewegende beelden getoond die wetenschappelijke en technische processen verbeelden. Deze beelden zijn door diverse faculteiten van de universiteit aangedragen en zijn exemplarisch voor de fascinerende onderzoeken die op de campus plaatsvinden. Na GLOW blijft dit kunstwerk zichtbaar op het TU/e terrein.

Synchroon met de bewegende beelden wordt geluid verzonden via het internet ( www.AnTUenna.nl ) dat met de mobiele telefoon kan worden afgeluisterd. Dit geluid is gemaakt door geluidskunstenaar Rob van Rooy (Rot8ion).

Het idee en ontwerp is van de lichtachitect Har Hollands. De programmering is gemaakt in samenwerking met Rombout Frieling en mede gerealiseerd door studenten: Monique Huveneers, Diane Schoenmaker, Jérome Simons en Fenna Wit.

De Soundscapes zijn te beluisteren op:
https://soundcloud.com/rot8ion/sets/soundscapes-for-antuenna-glow-eindhoven-2016

Meer info:
http://www.gloweindhoven.nl/nl/glow-projecten/lichtkunstprojecten/antuenna

Back to Top