Hold on to your seat! See us at 0:19 seconds :)
 
In Dutch
 
EINDHOVEN –Dancefestival Extrema Outdoor, ‘XO’, komt dit jaar met een wereldprimeur. Door het downloaden van een applicatie voor je telefoon kun je onderdeel zijn van de openingsshow van het evenement, hetgeen nog nooit eerder vertoond is.Dat maakte organisatie Extrema vandaag bekend. Het festival vindt zaterdag 13 juli plaats op het recreatiestrand van Aquabest bij Eindhoven. Wereldsterren zoals Major Lazer, Justice, Knife Party, Duke Dumont en Nicky Romero prijken op het affiche.
 
Met de app wordt ‘Showbile’ gelanceerd, een innovatieve app die een primeur in de festivalwereld brengt. Het betreft een Noord-Brabantse samenwerking tussen technologische bedrijven en creatieven. Onder meer het Bredase productiebedrijf Plugged, muzikanten en creatieven van bijvoorbeeld de Design Academy Eindhoven en Extrema ontwikkelden de openingsshow met een aansluitend optreden van Digitalism.
 
Innovatie
Naast de app heeft Extrema Outdoor dit jaar ook enkele andere innovatieve projecten. Zo liet de organisatie weten een led wall te hebben bij het indoor hoofdpodium, de zogenaamde Quartz Arena met een oppervlakte van maar liefst vierhonderd vierkante meter. In deze tent zullen naast openingsshow ook exclusieve optredens plaatsvinden van onder meer de dance-acts Knife Party, Digitalism, Sub Focus en Diplo. Een ander technisch snufje dat zijn wereldprimeur beleeft is het driedimensionale surroundgeluids- en lichtsysteem ‘Rot8ion‘ uit Eindhoven. Een bijzondere ervaring waarbij het publiek wordt omgeven door licht- en geluidseffecten.
 
Back to Top