TIJDLOOS

Dit kunstwerk heet Tijdloos. “Tijdloos” is nooit hetzelfde, ook niet als het 100 jaar actief is. Zo is ook leren tijdloos geworden: je bent nooit uitgeleerd. Wij leren daarom niet alleen graag WAT we moeten leren, maar ook HOE we kunnen leren.

Luisteren naar leerlingen
“Tijdloos” luistert. Verspreid in de school zijn op diverse plaatsen sensoren aangebracht. Die sensoren merken bijvoorbeeld dat er leerlingen aan het koken zijn bij Zorg Welzijn, of aan het sleutelen bij Techniek, of een verkoopgesprek houden bij Economie en Ondernemen. Deze sensoren reageren op de activiteiten die in school plaatsvinden en zenden signalen naar het kunstwerk. De beelden die op het kunstwerk worden weergegeven, worden beïnvloed door deze signalen. Hierdoor "luistert" het kunstwerk dus naar onze leerlingen.  

De belevingswereld van de leerling
De mens boeien in deze moderne tijd is uitdagend. We worden overspoeld met prikkels. Door de toepassing van multimedia in het kunstwerk wordt aansluiting gezocht met onze belevingswereld. In het kunstwerk zijn 31.000 LED-lampjes verwerkt, die samen een spiegel vormen van de school.

Ontwikkeling
"Tijdloos" begint tweedimensionaal en ontwikkelt zich ruimtelijk in meerdere richtingen. In de school begeleiden we elkaar bij onze ontwikkeling. Aangezien we allemaal uniek zijn, proberen wij een passende begeleiding te vinden bij onze eigen ontwikkeling.

Vervormen van ruimte
In het werk van de kunstenaar staat het vervormen van tijd en ruimte centraal. Beeld, geluid en/of licht vervormen de ruimte waarin het kunstwerk zich bevindt. Het maakt de toeschouwer bewust van de omgeving.



Aan het kunstwerk hebben leerlingen, docenten, staf, personeel en directie een bijdrage geleverd in de vorm van schilderen, monteren, figureren in beeldmateriaal, technische realisatie, facilitering, inspiratie, complimenten en humor. Iedereen hartelijk dank hiervoor. Tijdloos is bedacht en uitgevoerd door Rob van Rooij, E-coach en docent op het Stedelijk College Eindhoven en als kunstenaar bekend onder het alter ego Rot8ion.
Back to Top